Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
Terras

Verdejo: dé terraswijn van 2020

Yes! Na weken gesloten horeca is het eindelijk tijd voor positiever nieuws: de terrassen mogen vanaf 1 juni weer open! Dat is natuurlijk fantastisch, voor zowel horecaondernemers als voor de gasten. Want zeg nou zelf: heb je er de afgelopen tijd niet ook enorm naar verlangd om op een zonnig terras te zitten in wat goed gezelschap?

In Nederland hebben we steeds vaker en langer zon. Extra fijn als we hier dan – in plaats van alleen balkon en eigen achtertuin – eindelijk weer op een terrasje van mogen genieten! Uiteraard in combinatie met hapjes en drankjes, bij voorkeur in de gedaante van gefermenteerd druivensap 😉 Denk je aan wijn op het terras, dan is wit vaak een favoriet. Onder de ideale omstandigheden van goed gezelschap en de schijnende zon, drink je natuurlijk dé terraswijn: Rueda Verdejo. Deze staat gelukkig bij veel horecazaken op de kaart.

En ja, natuurlijk mag je van deze wijn ook genieten op je balkon of in je tuin. Je haalt ‘m zo in huis want Verdejo’s zijn heel goed verkrijgbaar door heel Nederland. Tuin of terras, het kan dus allemaal!

“Chardonnay, Sauvignon of… Verdejo?!”

Waarom is Rueda Verdejo nou dé terraswijn bij uitstek? Verdejo is een allemansvriend, eigenlijk ga je er nooit de mist mee in. Het pas perfect bij de smaak van de Nederlander. Fris en fruitig, heerlijk om koel te drinken in de warme zon én als laatst bijkomende voordeel: niet te prijzig! Verdejo komt dan ook steeds vaker weer terug in het welbekende rijtje van druivensoorten bij het bestellen van een glas wijn.

Shoutout naar Verdejo

Verdejo kreeg al niet voor niets een heuse shoutout in het Parool begin dit jaar. ‘2020: het jaar van terraswijn Verdejo’ werd het genoemd. En met Verdejo als dé druif van Rueda, zijn we daar natuurlijk heel erg trots op.

Ook wij doen graag een shoutout naar een aantal Rueda Verdejo’s. Misschien ken je ze al goed, misschien ook nog helemaal niet. In ieder geval een mooie kans om weer wat nieuws te proberen op de volgende zonnige Verdejo-dag!

  1. Deze Verdejo gaat samen met een klein beetje Sauvignon Blanc. Dat maakt de wijn fris, met smaken als exotisch fruit, wilde bloemen en toch dat bittertje in de afdronk. Je bestelt de Aura Rueda Verdejo op Spanjewijn voor € 11,42.
  2. De Dama Del Lago Verdejo wordt geproduceerd door Bodega Cuatro Rayas. De wijn heeft een lichte, gele kleur en staat bekend als een typische Verdejo. Je proeft steenfruit, groene appel en geniet van de geuren van vers gemaaid gras. Verkrijgbaar bij Bilderdijk Wijnhuys voor € 6,95.

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.