Blog
Gemarineerde olijven met Rueda Verdejo
Susan Aretz tipt deze gemarineerde olijven, die niet mogen ontbreken op je borrelplank. Lees hier hoe je ze maakt!
Padron pepers van de barbecue
Borrelkoningin Susan Aretz maakt padron pepers van de barbecue. Heerlijk tijdens deze zomerse dagen!
Knoflookgarnalen van de barbecue
Borrelkoningin Susan Aretz maakt knoflookgarnalen van de barbecue. Perfect voor de start van de zomer, mét een Rueda Verdejo natuurlijk!
Borreltip van Susan Aretz: Chorizo al vino blanco met Rueda Verdejo
Borreltip van Susan Aretz: dit recept voor Chorizo al vino, met een twist van witte wijn. Oh zo lekker met Rueda Verdejo.
Borrelen maar!
Is het borreltijd, dan pakken we fris, bier én natuurlijk wijn. Verdejo uit het Spaanse wijngebied Rueda is een populaire keuze. Maar waarom?
Rueda Dorado officieel likeurwijn
D.O. Rueda Dorado officieel likeurwijn volgens Europese Unie. De wijnen zijn herkenbaar aan het goudgele Rueda etiket achterop de fles.
Dé wijn voor Valentijn
Valentijnsdag komt er aan. Met een goede fles wijn heb je alle ingrediënten in huis voor een romantische avond. Lees verder voor onze tip!
Rueda in de sneeuw
Spanje is vaak zon, zee, strand… Maar niets is minder waar! Ook in Rueda zijn de wijngaarden soms bedekt met een pak sneeuw.
‘Witte Kerst’ tips van Rueda Winefluencers
Onze eigen Rueda Winefluencers delen graag de lekkerste (kerst) gerechten én wijntips om je vingers bij af te likken.
Oesters tijdens de feestdagen? Probeer dan eens déze wijn!
Onze eigen Rueda Winefluencers delen graag de lekkerste (kerst) gerechten én wijntips om je vingers bij af te likken.
Rueda sluit oogst 2023 af
Het zit er weer op. De in totaal 79 wijnproducenten uit Rueda zijn klaar met oogsten, en gaan volle bak aan de slag met nieuwe wijnen. We kijken terug naar de oogst van 2023.
De druiven van D.O. Rueda
Terwijl de wijnmakers op dit moment staan te zwoegen om deze fijne druiven te oogsten, nemen je we graag mee in hun bijzondere karakters.