Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
rueda label

Waarom je overal een Rueda ziet

Overal een Rueda

Heb je voor je gevoel afgelopen jaar steeds meer Rueda Verdejo voorbij zien komen? Dat kan heel goed kloppen! Nog niet eerder zijn er namelijk zo veel Rueda’s op de markt gekomen als in 2022. D.O. Rueda verbrak vorig jaar haar eigen record en zette over de hele wereld bijna 110 miljoen flessen op de markt. Dat zijn er 8% meer dan in 2021.

In Nederland weten we er ook wel raad mee, want na Spanje zijn wij de grootste Rueda Verdejo drinkers ter wereld. Zo dronken we afgelopen jaar meer dan 5 miljoen flessen. Salud aan alle trouwe Rueda drinkers!

Rueda herkennen

Mocht je nog een geheugensteuntje nodig hebben, zó herken je een echte Rueda Verdejo: iedere D.O. Rueda wijn heeft op de achterkant van de fles een gekleurd label. Dat labeltje zit er alleen op als de wijn voldoet aan de eisen van het board van Rueda.

De meeste Rueda’s hebben een groen label. Rueda Verdejo is fris en sappig, met perzik, citrus en groene kruiden. De smaken blijven lang in je mond hangen. Rueda Sauvignon Blanc is in vergelijking hiermee iets strakker en heeft meer uitgesproken knisperende citruszuren. Daarnaast is er nog de fluwelige ‘Rueda Fermentado en Barrica’, die zijn dikker en rijker met rijp fruit en een vleug vanille. Mousserende Rueda herken je aan een zilveren label. De hoogste categorie Rueda’s, Gran Vino de Rueda, herken je aan een chique zwart met gouden label. Draai dus altijd even de fles om voor een snelle check!

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.