fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Een Spaanse Barbecue in vijf stappen

Na regen komt zonneschijn. Als het zonnetje doorzet krijgen we deze week nog een beetje een Spaanse vibe. Tijd om door te pakken! Hoe waan je je helemaal in de mediterrane sferen? Nou, de barbecue! Of je nu kiest voor een robuuste barbecue op houtskool of lekker snel elektrisch, in vijf stappen organiseer jij een easy Spaanse barbecue met een hele vis én natuurlijk verfrissende Spaanse wijn.

Stap 1: Bezoekje aan de visboer

Voor jouw Spaanse barbecue natuurlijk alleen de beste ingrediënten. Ga daarom eens langs bij de plaatselijke visboer of bezoek de markt. Kies hier voor een mooie, schoongemaakte (wel zo makkelijk) zeebaars, dorade of (zalm)forel. Wil je liever geen hele vis grillen, maar een filet? Kies dan in ieder geval voor een stevige vissoort, zoals zalm, tonijn of zwaardvis. Dit zijn de vissoorten die bij uitstek geschikt zijn voor de barbecue.

Stap 2: De vis voorbereiden

Kerf de huid van de vis een beetje in. Breng de vis van binnen en buiten op smaak met een beetje zout en peper. Wrijf de vis in met wat olijfolie en vul de binnenkant met wat schijfjes citroen. Ga je liever voor puur natuur? Gril de vis dan helemaal naturel. Een mooi vers stuk vis kan dat prima hebben!

Stap 3: Voorproeven van de wijn

Een Spaanse barbecue betekent Spaanse wijn. De witte wijnen uit het Spaanse wijngebied Rueda zijn top om te combineren met visgerechten, ook als ze van de barbecue komen! Laat dat nou een van de redenen zijn dat ze in Spanje zo populair zijn! Gelukkig zijn ze óók heel geschikt voor de borrel, dus maak vooral alvast een flesje open. 😉

Stap 4: Aan de slag op de barbecue

Breng je vis verder op smaak met mediterrane kruiden zoals tijm, basilicum, paprikapoeder, oregano of peterselie. Vet een rooster of visklem in met een beetje (olijf)olie en leg de vis er tussen. Ga je de uitdaging aan en gril je een hele vis? Afhankelijk van de dikte, gril je de vis 5 à 10 minuten per kant. Filets gril je wel iets korter!

Stap 5: vis en wijn combineren

Heb je bij stap 3 de wijn goedgekeurd? Mooi! Tijd om te combineren dus. De lekkerste combinaties zijn afhankelijk van de vissoort. De Rueda wijnen zijn er in diverse varianten. Wil je zeker zijn van je zaak? Kies dan een Rueda Verdejo. Dit type Rueda wijn kan heel veel verschillende soorten visgerechten aan, van geroosterde zwaardvis, scheermessen van de BBQ tot Hollandse kokkels. De tintelfrisse stijl van Rueda Sauvignon blanc combineert goed met de zilte smaak van oesters, maar ook bij pikante gamba’s of langoustines. Ook leuk om eens naast elkaar te proberen!

Meer weten over de wijnen uit Rueda? Neem dan eens een kijkje op onze Facebook en Instagram. Salud!

Click to access the login or register cheese