Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
Rueda blog

3 zonnige food-wine tips voor een Spaanse nazomer

September is in volle gang en de herfst is bijna begonnen. Officieel dan; want voordat de zomer het stokje overdraagt tikken we wel mooi nog de 30 graden aan.

Laat die herfstwijnen vooral nog even liggen. Deze temperaturen vragen om frisse, easy-going en stuivende wijnen. Het liefst in combinatie met zonnige recepten. Zo houd je dat Spaanse zomergevoel nog even vast!

Tip 1: Witvis met prei

Lekker licht, gezond en fris. Dit recept van witvis met prei springt er niet alleen uit op het bord, maar is ook een uitblinker qua smaak. En hij staat al in drie stappen op tafel! Ontdek hier hoe je ‘m maakt. Wat we erbij drinken? Ons advies is de Condeso Eylo Rueda Verdejo van Val de Vid. Een witte wijn met karakter, vol smaken van groene appel én met een notig accent.

Witvis met prei

Tip 2: Spaanse vissoep met garnalen

Dat Spaanse zomergevoel maak je helemáál af met deze Spaanse vissoep met garnalen. Elegant in het bord, en boordevol smaak. Het mooie van dit recept is dat het geschikt is voor heel veel momenten. Als voorgerecht of tussengerecht, maar ook heerlijk als lunch! Maak het helemaal compleet met de Viña Adaja Rueda Verdejo.

Spaanse vissoep met garnalen

Tip 3: Garnalenspiesjes met mangosalsa

Deze garnalenspiesjes zijn multi-inzetbaar. Daar houden we van! De spiesjes zijn handig om neer te zetten bij de borrel, maar kunnen ook heel goed als voorgerecht of tussengerecht. De mangosalsa maakt het gerechtje af, en geeft je toch nog even een flashback naar de zomer. De Señorio de Nava Rueda Verdejo sluit met zijn tropische karakter goed aan bij de mangosalsa.

Garnalenspiesjes met Mangosalsa

Meer van Rueda

We hoeven de zomer nog niet helemaal achter ons te laten. Met de Spaanse keuken en Spaanse Rueda wijnen halen we het vakantiegevoel gewoon nog even in huis. Ga jij aan de slag met recepten en wijnen van Rueda? Laat het ons dan vooral even weten op de Facebook van @RuedaWijnen met #TasteRueda. We zetten jou dan in de spotlight en je ontvangt een Rueda pakket voor de nazomer in huis!

Salud!

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.