Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
borrel rueda blog

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

Morgen is het alweer vrijdag, tijd voor de vrijmibo! Geen borrel is compleet zonder een goed glas wijn. Daarom laten we je vandaag kennis maken met:

 • De Hermanos Lurton Rueda Verdejo
 • De Castelo de Medina Rueda Verdejo
 • De Cuatro Rayas Rueda Longverdejo

Drie Rueda Verdejo’s, maar allemaal uniek op hun eigen manier.

 1. De Hermanos Lurton Rueda Verdejo

De Hermanos Lurton Rueda Verdejo is een relatief jonge wijn. De naam van de Verdejo is ontstaan toen de broers – Hermanos – Lurton het wijngebied Rueda ontdekten. Ze waren al snel verkocht aan de wijngaarden. De broers beschikten over 12 hectare wijngaard waar ze vanaf 2005 wijnen van maken. Zodra je de wijn inschenkt ruik je de stuivende geuren van vers gemaaid hooi en proef je smaken als grapefruit, munt, appels en peer.

Proberen? De Verdejo is verkrijgbaar bij perfectewijn.nl voor €11,95

 1. Castelo de Medina Rueda Verdejo – Fermentado en Barrica

Een andere Verdejo voor je volgende vrijmibo is De Castelo de Medina Rueda Verdejo. Deze Verdejo is een wat zwaardere wijn, omdat hij op hout heeft gerijpt – Fermentado en Barrica. Het is een fris-sappige wijn, de smaken van citrusfruit komen mooi naar boven. De houtrijping maakt de wijn vol, rond en evenwichtig. Je kunt echt wel zeggen dat dit een karaktervolle witte wijn is.

Zin om deze wijn te proeven? Hij is te koop bij  josbeeres.nl voor €15,60

 1. Cuatro Rayas Longverdejo

Last but not least: De Cuatro Rayas Longverdejo  Dit is een speciale wijn, een limited edition Verdejo met een eigen identiteit. Dit komt omdat deze Verdejo het resultaat is van onderzoeksproject ‘’Longverdejo’’. Dit project is erop gericht dat de verdejo druiven een langere levensduur en betere rijping hebben. De wijn biedt mineraliteit en een heerlijke, zeer grassige venkeltoets.

Omdat deze Verdejo zo speciaal is heeft hij ook in plaats van een groen label, een zwart label met gouden letters. Zo herken je de Gran Vino de Rueda!

Te koop bij Decantalo.nl  voor €17,15

Deze 3 Verdejo’s, maar natuurlijk ook heel veel andere Rueda’s, zijn goed te combineren met een lekkere borrelplank met verschillende soorten kazen, vis, toastjes, noem maar op. Laat het borrelen maar beginnen!

Salud!

 

 • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
 • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
 • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
 • De longlist kwam met zorg tot stand.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
 • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.