Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
rueda en vis

Welke wijn bij vis? Hanteer deze gouden regel!

Herken je dit? Je bent gek op lekker eten, je staat uren in de keuken om uitgebreid te koken en om het af te maken ga je natuurlijk op jacht naar die éne lekkere matchende wijn. Dan sta je voor het wijnschap, met zo enorm veel keuze… Het goed combineren van wijn en spijs is echt nog niet zo makkelijk.

Toch kunnen we het wel íets makkelijker voor je maken! Hanteer vanaf nu de gouden regel voor wijn bij visgerechten. De wijnen uit Rueda zijn namelijk al-tijd MUY BIEN met vis. En we leggen je hier haarfijn uit hoe dat zit.

Waarom Rueda

De wijnen uit het Spaanse Rueda zijn fris en sappig. Maar waarom passen ze nu altijd zo goed bij vis? In Rueda wijnen herken je aroma’s van citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden. Ze zijn vol van smaak maar niet heel overheersend. Die aroma’s passen goed bij het zilte van vis, en omdat de wijn niet heel overheersend is zal hij nooit over de smaak van je visgerecht heen walsen!

Vis moet zwemmen…

Toch? Nu zijn Rueda wijnen er in verschillende soorten en maten, dus hoe bepaal je dan welke Rueda je bij je gerecht schenkt? Dat is helemaal afhankelijk van de vissoort. Wil je absoluut zeker zijn van je zaak? Kies dan een Rueda Verdejo. Dit is dé wijn uit Rueda. Het is een veelzijdige wijn die daarom bij heel veel vissoorten past, denk aan geroosterde zwaardvis, rode mul, scheermessen of kokkels.

Al is Verdejo hét paradepaardje, toch is het niet de enige wijn uit Rueda. De Sauvignon Blanc wijnen uit de regio zijn tintelfris en passen daarom niet alleen heel goed bij de zilte smaak van oesters, maar ook bij pikant gekruide gamba’s of langoustines.

Hoe zit het dan met ‘zware’ visgerechten, zoals gerechten met roomsaus? Pak er dan een houtgerijpte Rueda bij, herkenbaar aan ‘Fermentado en Barrica’ op de fles. Deze wijn is dankzij de houtrijping een stuk voller van smaak, en kan daarom beter met romige gerechten.

Weet je niet waar te beginnen? Kijk dan eens op rueda.menu, onze pagina vol met recepten en wijntips!

Proeven, proeven en nog eens proeven…

Want dat is gewoon heel leuk! Gouden regel: Rueda = lekker met vis! Dus maak lekker jouw favoriete visje klaar en ga voor een mini proeverij. Schenk een glas Rueda Verdejo, een houtgerijpte Rueda én een glas Rueda Sauvignon Blanc in. Dan heb je in ieder geval een goede match, maar kun je ook dat verschil nog proeven. Más importante: dat is ook gewoon heel erg lekker genieten. Salud!

 

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.