
Rueda en vis: een hemelse match
Rueda en vis zijn het perfecte duo als het gaat om wijn en spijs combinaties. De witte wijnen uit het Rueda gebied zijn fris en sappig en gaan daarom fantastisch samen met allerlei visgerechten. De wijnen hebben een mooie zuurgraad, een uitgesproken aroma met citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden.
Door hun verfrissende stijl die helemaal bij de zomer past, is de combi Rueda en vis erg populair in Spanje. Voor de lekkerste combinaties van Rueda en vis kijk je niet alleen naar de vissoort, maar ook naar hoe de vis wordt bereid en wat erbij wordt gegeten.
Op de website van het Nederlands Visbureau vind je tal van heerlijke visrecepten en veel inspiratie. Om het voor jou makkelijk te maken vind je hieronder onze favoriete combinaties van Rueda en vis!
Rueda Verdejo
De geurige, opwekkende Rueda verdejo met aroma’s van groene kruiden, citrusfruit en perzik kan bijna alle visgerechten aan. Denk bijvoorbeeld aan geroosterde zwaardvis of een visje van de grill of BBQ. Maar een smakelijke paella of zelfs sushi houden wel van een glas verdejo.
Forel met limoen en verse kruiden
Heb je wel eens een hele vis op de BBQ gegrild? Kleine vissen met goede vetten zijn uitermate geschikt om te grillen. Doordat het vel en de graten nog aanwezig zijn, wordt de smaak van het vlees voller. Zo smaakt vis op zijn best!
Rueda Sauvignon Blanc
De Rueda Sauvignon Blanc is wat tintelfrisser en past heel goed bij de zilte smaak van schelpjes, oesters en garnalen. Door het subtiele, rijpe accent van tropisch fruit is het een perfecte match met pikante gamba’s en sashimi van zalm of tonijn met wasabi en sojasaus.
Garnalenspiesjes met salsa picante
Heerlijke garnalen en vis met een Spaans sausje. Daar hoort een Rueda wijn bij! Wie van barbecueën houdt moet dit recept zeker proberen. Het is makkelijk en snel te bereiden en daarom erg geschikt voor een zwoele zomeravond.
Rueda
Rueda zonder verdere aanduiding is ook fris en fruitig. Het verschil met de andere wijnen is dat deze Rueda iets ronder en toegankelijker is. Het is een sappige wijn met milde zuren. Door de zachte kant is het een wijn die geschikt is bij gekookte mosselen, garnaalkroketjes, kibbeling of een gebakken visje. Of, gewoon, lekker bij de borrel!
Nog meer visgerechten?
Kijk voor meer recepten op de site van het Nederlands Visbureau: www.visrecepten.nl