Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
Rueda en vis

Rueda en vis: een hemelse match

Rueda en vis zijn het perfecte duo als het gaat om wijn en spijs combinaties. De witte wijnen uit het Rueda gebied zijn fris en sappig en gaan daarom fantastisch samen met allerlei visgerechten. De wijnen hebben een mooie zuurgraad, een uitgesproken aroma met citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden.

Door hun verfrissende stijl die helemaal bij de zomer past, is de combi Rueda en vis erg populair in Spanje. Voor de lekkerste combinaties van Rueda en vis kijk je niet alleen naar de vissoort, maar ook naar hoe de vis wordt bereid en wat erbij wordt gegeten.

Op de website van het Nederlands Visbureau vind je tal van heerlijke visrecepten en veel inspiratie. Om het voor jou makkelijk te maken vind je hieronder onze favoriete combinaties van Rueda en vis!

Rueda Verdejo

De geurige, opwekkende Rueda verdejo met aroma’s van groene kruiden, citrusfruit en perzik kan bijna alle visgerechten aan. Denk bijvoorbeeld aan geroosterde zwaardvis of een visje van de grill of BBQ. Maar een smakelijke paella of zelfs sushi houden wel van een glas verdejo.

Forel met limoen en verse kruiden
Heb je wel eens een hele vis op de BBQ gegrild? Kleine vissen met goede vetten zijn uitermate geschikt om te grillen. Doordat het vel en de graten nog aanwezig zijn, wordt de smaak van het vlees voller. Zo smaakt vis op zijn best!

Rueda en vis, forel

Rueda Sauvignon Blanc

De Rueda Sauvignon Blanc is wat tintelfrisser en past heel goed bij de zilte smaak van schelpjes, oesters en garnalen. Door het subtiele, rijpe accent van tropisch fruit is het een perfecte match met pikante gamba’s en sashimi van zalm of tonijn met wasabi en sojasaus.

Garnalenspiesjes met salsa picante
Heerlijke garnalen en vis met een Spaans sausje. Daar hoort een Rueda wijn bij! Wie van barbecueën houdt moet dit recept zeker proberen. Het is makkelijk en snel te bereiden en daarom erg geschikt voor een zwoele zomeravond.

Rueda en vis, garnalenspies

Rueda

Rueda zonder verdere aanduiding is ook fris en fruitig. Het verschil met de andere wijnen is dat deze Rueda iets ronder en toegankelijker is. Het is een sappige wijn met milde zuren. Door de zachte kant is het een wijn die geschikt is bij gekookte mosselen, garnaalkroketjes, kibbeling of een gebakken visje. Of, gewoon, lekker bij de borrel!

Nog meer visgerechten?

Kijk voor meer recepten op de site van het Nederlands Visbureau: www.visrecepten.nl

 

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.