fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Openen die fles, het is World Verdejo Day!

Vandaag – vrijdag 10 juni – is het World Verdejo Day. De dag waarop we het zomerse karakter van de verdejo druif met fans over de hele wereld vieren en genieten van een extra lekker glas Verdejo. Vier met ons mee!

Een dag speciaal voor Verdejo?

Jazeker! Dat is niet alleen omdat we graag Verdejo drinken. De wijnmakers uit het Spaanse Rueda hebben deze feestdag aan hun eigen harde werk te danken. Zij laten in de jaren ’70 het wijngebied floreren tot wat het vandaag is. Sinds 1980 heeft Rueda een D.O. status. Denominación de Origen, de Spaanse officiële aanduiding voor een kwaliteitswijngebied.

Veelzijdige Verdejo in vijf stappen:

👉 Rueda Verdejo wijnen zijn fris en strak, maar hebben ook een lekker stevige bite. Karakteristiek is de krachtige geur, een vleugje groene peper, en een intense en droge smaak.
👉 De Verdejo uit Rueda gaat goed bij het eten: met name bij gerechten met vis. Toch is Rueda Verdejo ook dé terraswijn bij uitstek!
👉 Door ‘s nachts te oogsten wordt de wijn in Rueda gemaakt van druiven van de allerbeste kwaliteit.
👉 Rueda Verdejo bestaat in verschillende stijlen, van stille wijn tot feestelijke bubbel.
👉Rueda Verdejo is door heel Nederland verkrijgbaar: topkwaliteit wijn voor een topprijs. Niet voor niets zijn wij Rueda drinkers nummer een!

Ode aan de wijnmaker

Vandaag brengen we niet alleen een ode aan de druif zelf, maar óók aan de meer dan 70 wijnproducenten uit Rueda die zorgen dat we overal in Nederland een Rueda Verdejo kunnen bemachtigen. Een mooie reden voor de wijnliefhebber om nog eens goed te gaan zitten voor een fris glas Rueda Verdejo.