Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

World Verdejo Day

Dé reden om 10 juni een fles Verdejo te openen!

Op vrijdag 10 juni is het World Verdejo Day. De dag waarop we het zomerse karakter van de verdejo druif met fans over de hele wereld vieren en genieten van een extra lekker glas wijn van deze karakteristieke druif. Vier met ons mee!

Lees verder onder de afbeelding.

World Verdejo Day

Een dag speciaal voor Verdejo?

Jazeker! Dat is niet alleen omdat we graag Verdejo drinken. De wijnmakers uit het Spaanse wijngebied Rueda hebben deze feestdag aan hun eigen harde werk te danken.

In de jaren zeventig breidt wijnproducent Marqués de Riscal zijn portfolio uit met een frisse witte wijn. De wijnmaker ziet potentie in Rueda. De bodem en het klimaat lenen zich voor fris wit. Dankzij de investeringen van Marqués de Riscal floreren het gebied en de wijn, en vele wijnmakers volgen. In 1980 krijgt het gebied de D.O. status, Denominación de Origen, de Spaanse officiële aanduiding voor een kwaliteitswijngebied.

Deze wijnmakers en hun frisse en fruitige Rueda Verdejo die we vandaag de dag nog kennen verdienen daarom – met recht – hun eigen feestdag. World Verdejo Day it is!

Veelzijdige Verdejo

Karakteristiek voor Rueda Verdejo is de krachtige geur, een vleugje groene peper, en een intense en droge smaak. De frisheid en een verrassend stevige bite maken hem meer dan de moeite waard. Rueda Verdejo staat ook wel bekend als dé terraswijn, maar hij smaakt tijdens de lente, herfst en winter echt net zo lekker!

Oogsten in het donker

In de streek heerst een continentaal klimaat en daardoor kunnen temperatuurverschillen tussen dag en nacht enorm zijn! Overdag zweten de druiven in de brandende Spaanse zon, en ’s nachts bibberen ze van de kou. En juist op dát moment worden ze geoogst – zo blijft die knapperige frisheid namelijk behouden!

Ode aan de wijnmaker

Op 10 juni brengen we niet alleen een ode aan de druif zelf, maar óók aan de meer dan 70 wijnproducenten uit Rueda die zorgen dat we overal in Nederland een Rueda Verdejo kunnen bemachtigen. Een mooie reden voor de wijnliefhebber om nog eens goed te gaan zitten voor een fris glas Rueda Verdejo, hopelijk op een mooie zomerdag.

D.O. Rueda

Over D.O. Rueda

D.O. Rueda is het belangrijkste witte wijngebied van Spanje. De regio staat bekend om de verdejo druif (inderdaad, die van die heerlijk zomerse wijnen!) en is de thuisbasis van talloze wijngaarden die meer dan 100 jaar oud zijn. De wijngaarden liggen op grote hoogte, namelijk zo’n 700 tot 850 meter boven zeespiegel! Volg Rueda Wijnen op Facebook en Instagram voor alle actuele informatie over het gebied en de wijnen.

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.