Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
Wijn Paasei

Wijn + Paasei combinaties: zo wordt het al helemaal een vrolijk Pasen!

Kan jij ook niet van de chocoladepaaseitjes afblijven? Dan is het natuurlijk nóg leuker om daar een fijne wijn bij te vinden. Het combineren van wijn bij chocoladepaaseitjes, dat klinkt natuurlijk als het recept om jouw paasweekend helemaal af te maken. Het is alleen best tricky om de juiste combinaties te maken, maar geen zorgen: Rueda helpt je een handje!

Witte chocola en witte wijn

Witte chocolade is officieel helemaal geen chocolade, maar toch heel populair onder de paaseitjes. Witte chocolade is romig en daarom is het fijn om hier ook een volle, soepele wijn bij te kiezen. Kies daarom voor een Rueda Verdejo mét houtrijping. Dit staat ook wel als ‘Fermentado en Barrica’ op de fles. De houtrijping zorgt ervoor dat de Verdejo heel zacht en rond wordt, en zo heerlijk past bij witte chocolade.

Pas op voor bitter

Ben jij juist een fan van de pure eitjes? Dan wordt het iets lastiger. Donker chocolade vraagt namelijk om soepele rode wijnen, en Rueda is met name een streek voor (frisse) witte wijn. Ben je er toch té gek om te laten gaan? Kies dan voor een soepele rode wijn met een beetje restzoet, die kan goed op tegen de bitterheid van pure chocolade. Zoals deze!

Feestelijke bubbels

Qua smaak zit melkchocolade toch een beetje tussen pure en witte chocolade in. Dan is het heel leuk om eens een glas bubbels met je chocolade te matchen. Mousserende wijn uit Rueda heet ‘Rueda Espumoso’. Kan ook prima aan de paastafel trouwens, en dat is ook nog eens heel feestelijk!

Wat is jouw favoriete wijn voor het paasweekend? En hoe combineer jij die graag? Laat het ons weten op Facebook of Instagram en we delen het graag. Salud!

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.