Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
visgerechten

Top 5 visgerechten

Dat Rueda wijnen perfect samen gaan met visgerechten, kon je hier al lezen. De witte wijn uit Spanje is fruitig, fris en dankzij de tonen van citrusvruchten is het de favoriete dorstlesser bij salades en gerechten met vis. Maar ook heerlijk bij kreeft, krab, garnalen en allerlei schelp- en schaaldieren. Dit is onze selectie van visgerechten waar Rueda wijnen perfect bij passen!

Gegrilde langoustines met kruidenolie

Dit recept met langoustines is makkelijk klaar te maken op de barbecue of in de oven. Doordat Rueda wijnen een bite hebben, zijn ze een goed tegenwicht voor de verse kruiden in de olie of een salsa verde. Op de site van Visrecepten.nl vind je dit recept en nog meer inspiratie voor visgerechten.

Taco’s met vis

Een variatie op de Mexicaanse klassieker: vistaco’s. Een maistortilla met gekruide vis, mayonaise en de frisse smaak van koriander, kool en limoensap. Een lekker en makkelijk gerecht voor een doordeweekse avond of voor een feest met vrienden! Voor dit recept wordt witvisfilet gebruikt, zoals schol, schelvis of kabeljauw maar het is ook heel lekker met garnalen.

visgerechten

Pescaditos fritos: gefrituurde visjes

Tijdens een vakantie in Spanje staan ze ongetwijfeld op de menukaart: pescaditos fritos of boquerones fritos. Deze gefrituurde visjes, meestal gemaakt van spiering of ansjovis, zijn een typisch Spaans hapje. De visjes laten zich lekker wegdrinken met een frisse wijn zoals een Rueda Verdejo. Behalve spiering, kun je ook inktvisringen, garnalen of stukjes witvisfilet zoals heek en kabeljauw gebruiken.

Hollandse kokkels met lamsoor

Dit recept met kokkels met lamsoor (of zeekraal) vraagt om een Rueda Verdejo. De zachte en zilte smaak van kokkels en het drupje citroen passen goed samen met een frisse witte wijn, het liefst een Spaanse. Niet voor niets worden de Hollandse kokkels veel geëxporteerd naar Spanje! Ze zijn makkelijk klaar te maken in en worden dan ook graag verwerkt in visschotels. Of zoals in het recept, met pasta.

Vis van de BBQ

Voor iedereen die volop geniet van buiten barbecueën is dit een kleurrijk visgerecht waar je eindeloos mee kunt variëren. Afhankelijk van welke vis er beschikbaar is en wat je zelf lekker vindt om op de barbecue te leggen. Met natuurlijk een lekker glas Rueda Verdejo erbij!

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.