fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Gebakken tong & Rueda’s Viña Mayor

Iedere maand zet het Nederlands Visbureau een vis centraal via hun platform visrecepten.nl. In september staat de tong op het menu, een echte Nederlandse publiekslieveling. In dit recept een kleine twist: olijven, zo blijf jij in September helemaal in de mediterrane sferen. Omdat Rueda Verdejo en visrecepten zo fijn combineren, delen we graag dit recept met passende Rueda wijn. Wij tippen de Viña Mayor Rueda Verdejo!

Ingrediënten

  • 4 tongen, schoongemaakt en zonder kop, maar niet gefileerd
  • bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 vleestomaat van ongeveer 150 gram, in blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten á 400 gram
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 gr zwarte olijven, gehalveerd
  • 65 gr kappertjes
  • 2 el platte peterselie, grofgesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 350 gram spaghetti

Bereiding

  1. Zet twee grote koekenpannen op het vuur en laat beide warm worden.
  2. Verwarm de olie in de ene koekenpan en laat de knoflook op laag vuur in 5 minuten smaak afgeven. Voeg na 3 minuten de blokjes tomaat toe, vuur iets omhoog en laat 2 minuten meebakken.
  3. Zet een pan water op, breng deze aan de kook en kook in 8 minuten de spaghetti al dente.
  4. Dep de tong droog en bestrooi met wat zout, peper en bloem.
  5. Voeg aan het tomatenknoflook mengsel de gepelde tomaten, oregano, olijven en kappertjes toe en laat 10 minuten inkoken. Breng dan op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm in de tweede koekenpan een beetje olie.
  7. Bak in de tijd dat de saus inkookt de tong in 8-10 minuten om en om goudbruin in de tweede koekenpan.
  8. De vis is gaar als je de filets zonder moeite van de graat af kunt duwen. De baktijd kan per grootte van de vis namelijk variëren.
  9. Giet de spaghetti af en meng er een beetje olijfolie door.
  10. Serveer de gebakken vis met de saus en de spaghetti en garneer met peterselie.

Wijn erbij

Geen gerecht compleet zonder passende wijn! Rueda en vis zijn een topduo, ga daarom eens voor de Viña Mayor Rueda Verdejo. De frisse zuren en smaken van citrus en appel in deze wijn sluiten goed aan bij de gebakken tong. Je vindt de Viña Mayor bij Gall&Gall voor €7,98 per fles.

Click to access the login or register cheese