Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
Rueda oogst 2022

De Rueda oogst van 2022

Zeer hoge verwachtingen voor de nieuwe wijnen

155.464.366 kilo druiven. Dat is het resultaat van een van de langstdurende oogsten in de geschiedenis van D.O. Rueda. Hoge temperaturen en weinig regenval hebben druiven van uitstekende kwaliteit opgeleverd. De druiven zijn in optimale conditie. Een uitstekend voorteken voor de vintage 2022!

Vorig jaar begon de oogst in de nacht van 27 augustus. Dit jaar zijn de wijnboeren al op 16 augustus gestart met het oogsten van Sauvignon Blanc en Chardonnay. De verdejo druiven mochten zelfs nog iets langer blijven hangen.

Zeg je Rueda, dan zeg je nachtoogst
De nachtelijke oogst, ook wel vendimia nocturna, is kenmerkend voor Rueda. De nachten zijn op de hoogvlakte waar de wijngaarden van Rueda liggen, een stuk frisser dan de dagen. De koele nachten zorgen er voor dat de druiven in uitstekende conditie kunnen worden geoogst. De druiven worden machinaal geplukt waarbij rekening gehouden wordt met de rijpheid van de druiven en het evenwicht tussen alcoholgehalte en zuurgraad.

Kortom, iedereen verwacht uitstekende Rueda wijnen voor 2022!

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.