fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Rueda nu in Winelife!

In de voorjaarseditie van het tijdschrift Winelife die nu in de winkel ligt, wordt extra veel aandacht besteed aan Rueda, voorjaarswijn bij uitstek. Het zijn veelal levendige, frisse wijnen met fruitige aroma’s van verdejo, dé druif van Rueda.

Speciaal voor Winelife heeft een proefpanel ruim zeventig wijnen geproefd en de toppers, een lijstje van zo’n kleine twintig ‘zonaanbidders van de Spaanse Hoogvlakte’ staan overzichtelijk op een rijtje met heldere wijnomschrijvingen. Wat dacht je van: ‘Goed fruit, maar niet te opdringerig’, ‘opwekkend met een klein fijn bittertje’ of ga je liever voor ‘de Rueda met de zachte rondingen van rijp fruit in combinatie met wat limoen voor de frisse lift’. Het zijn wijnen waar je aangenaam lang mee kunt borrelen en met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

We geven je hier de Top 3:

  1. Avelino Vegas, Esperanza 2018 ( €9,95 via Wijnkoperij De Gouden Ton)
  2. Félix Lorenzo Cachazo, Carrasvinas 2018 ( €9,95 via Anfors-imperials)
  3. Telmo Rodriguez, Basa 2018 ( €8,95 via Pallas Wines)

Je kunt natuurlijk ook naar je eigen supermarkt, slijter of wijnhandel, want ook zij hebben ongetwijfeld Rueda in de schappen staan. De verdejo is overigens goed voor zo’n 90% van de totale druivenaanplant in Rueda; een populair druifje dus.

Een bezoek aan deze wijnregio is trouwens prima te combineren met een stedentrip naar Madrid, want het ligt op slechts twee uurtjes rijden van de stad.