Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
wijn kiezen rueda

Rueda is oeroud, én helemaal hip!

Wist je dat het bekende Rioja wijnhuis Marqués de Riscal eigenlijk aan de wieg staat van de frisse en moderne Rueda wijnen? Op de hoogvlakte, de Meseta, werd honderd jaar geleden ook wijn verbouwd, maar met een totaal ander karakter.

Deze Rioja producent wilde naast stevig rood graag een frisse witte wijn maken en ontdekte de verwaarloosde hoogvlakte. De zomers zijn daar warm en droog en de bodem is perfect voor de verdejo druif, dé basis voor de frisse en fruitige Rueda wijnen.

Soms wordt de verdejo gemengd met viura, een andere druif, óf met sauvignon blanc. En dat geeft net een andere smaak, terwijl de wijn toch fris en fruitig is. Probeer samen met wat vrienden de verschillen maar eens! Zet een Rueda, een Rueda verdejo en een Rueda sauvignon blanc naast elkaar, proef ze en je ontdekt hoe een andere druif de smaak verandert. En met wat hapjes of tapas maak je er meteen een feestje van.

Soms hebben de Rueda’s een aantal maanden op houten vaten gerijpt. Dan hebben ze een andere stijl en zijn het meer gastronomische wijnen, om eens goed bij te eten. Op het etiket staat dan ergens de aanduiding ‘Fermentado en Barrica’.

Je herkent de verschillende Rueda’s aan een gekleurd labeltje op het achteretiket. Elke Rueda heeft namelijk een eigen kleur. Daarnaast staan de druiven natuurlijk ook gewoon op het etiket vermeld.

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.