fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Griet met Finca Montepedroso

De donkere decembermaand vraagt natuurlijk om wat comfortfood. Daarom gaan we deze maand aan de slag met griet in dit recept van visrecepten.nl, inclusief passende Rueda wijn. In dit recept combineert het Nederlands Visbureau de griet met gebakken appel. Wij drinken daar graag de Finca Montepedroso Rueda Verdejo bij. Waarom? Dat lees je hier!

Ingrediënten (4p)

 • 4 grietfilets met huid (150 gr per stuk)
 • 3 el fijne mosterd
 • 350 ml cider
 • 1 pot visfond
 • 1 grote (Elstar) appel, geschild en in 12 partjes
 • 50 gr botel
 • 100 gr zeekra

Bereiding

 1. Wrijf de grietfilets in met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel mosterd en laat ze even liggen. Breng in een wijde pan de cider met de visfond en de rest van de mosterd aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog een kwart van het vocht over is.
 2. Verwarm 40 g boter in een koekenpan en leg de grietfilets op de huidkant in de pan. Bak de filets in 3-4 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak ze in nog 3-4 minuten mooi bruin en gaar.
 3. Bak intussen in een andere koekenpan de partjes appel in de rest van de boter in 2-3 minuten mooi bruin. Leg de zeekraal in een vergiet en schenk er een ruime hoeveelheid kokend water over. Laat de zeekraal goed uitlekken.
 4. Leg de grietfilets op een warm bord en roer het ingekookte vocht door het bakvet. Laat dit bruisend koken tot het een mooie jus wordt.
 5. Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de grietfilets met de huid naar boven erop. Leg de partjes appel op de filets. Schep wat jus over en rond de vis. Lekker met aardappelpuree.

Wijn erbij

Geen gerecht compleet zonder passende wijn! Rueda en vis zijn een topduo, ga daarom eens voor de Finca Montepedroso Rueda Verdejo. Een wijn die gerijpt heeft ‘op de lie’, en hierdoor een voller en kruidiger karakter heeft. Finca Montepedroso is verkrijgbaar voor € 11,99 bij De Wijnbeurs.