Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
thumbnail_Rueda-wijn-sterren

Kerstrecepten met wijntips!

Op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner? Rueda helpt je dit jaar een handje met een winterboek vol feestelijke kerstrecepten met wijntips, voor een gegarandeerde witte kerst.
Alle gerechten staan in het gratis Rueda e-book die koks, wijnliefhebbers en levensgenieters helemaal zelf kunnen samenstellen en downloaden.
Hieronder vind je alvast onze top drie van kerstrecepten met wijntips. Nóg meer recepten vind je natuurlijk in het e-book.

1. Ceviche van zalm

Start het kerstdiner met deze ceviche gemaakt van verse zalm en avocado. Dit gerecht, wat overgewaaid is uit Peru, is makkelijk en snel te maken omdat de vis gaart door het zuur in het sap. Maar bovenal is dit gerecht een feestje om te zien op het bord!

Wijntip: schenk daarbij een Rueda Sauvignon blanc, die perfect past bij de ziltigheid van de vis en het zuurtje van de citroen.

Kerstrecept, ceviche van zalm, Rueda wijn

2. Hele kip of kalkoen uit de oven

Het absolute hoogtepunt van het kerstdiner is het hoofdgerecht. Laat je gasten versteld staan met een hele kip of kalkoen uit de oven. Dit is een feestelijk kerstrecept die bij iedereen in de smaak valt.

Door een thermometer tot in de kern van het dijbeen te steken en een temperatuur aan te houden van 70 – 72 ˚ C, is het vlees van de kip of kalkoen helemaal gaar maar nog wel lekker sappig.

Wijntip: serveer bij dit gerecht een houtgerijpte Rueda Verdejo. Door de houtrijping is de smaak voller, wat goed bij wit vlees of gevogelte past.

Top 3 Rueda kerstrecepten

3. Klassiek roomtoetje

Het kerstdiner sluit je af met een klassiek roomtoetje. Dit zoete gerecht is makkelijk te bereiden en staat met de kerst dus in een oogwenk op tafel.

Wijntip: een zoete Rueda Sauvignon blanc maakt dit dessert compleet.

Klassiek roomtoetje

Jouw eigen Rueda e-book

Deze en nog vele andere feestelijke kerstrecepten met wijntips ontdek je in het Rueda e-book. Die kun je online samenstellen en in 4 korte stappen heb je het e-book al in je inbox. Zo ben je helemaal klaar voor de feestdagen.

D.O. Rueda wenst je een fijne witte kerst!

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.