fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Winefluencer Elianne tipt: inktvisjes van de grill

Zin om lekker aan de slag te gaan met de grill? Dan is deze Rueda & Vis tip van Winefluencer Elianne echt iets voor jou! Het recept van deze week: salade met inktvisjes van de grill. Elianne combineert dit gerecht met de Rueda wijnen van José Pariente.

“Een frisse salade en een frisse verdejo gaan natuurlijk hand in hand. Maar wat nou als er in de salade een rokerig element van de BBQ zit? Willen we dan wat vollers, als een houtgelagerde verdejo? Ik ben aan het vergelijken geslagen!

Het mooie aan de verdejo druif is zijn natuurlijke zuurgraad, ook wanneer de wijn op hout gerijpt heeft verliest een verdejo zijn mooie frisheid niet. Nou was dit net “key” in de pairing. De vollere smaak van de houtgelagerde verdejo sloot perfect aan bij het rokerige smaakje van de inktvisjes en zijn frisheid stond mooi gelijk aan de frisse elementen in de salade als citroensap. Nou was trouwens de niet-houtgelagerde verdejo een perfecte aansluiting bij het maken van de salade… er bleef bijna geen slokje voor de test meer over ?!”

Ingrediënten

  • Kleine inktvisjes
  • Artisjokharten
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Bieslook
  • Roze peperkorrels
  • Zout

Marinade voor de inktvisjes

  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Paprikapoeder
  • Zout

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en haal de inktvisjes er goed doorheen.
  2. Laat de artisjokharten uitlekken.
  3. Hak de bieslook in kleine stukjes.
  4. Meng de artisjokken, bieslook, roze peperkorrels, snufje zout, olijfolie en een beetje citroensap lekker door elkaar.
  5. BBQ de gemarineerde inktvisjes, als ze van kleur veranderen zie je dat ze bijna gaar zijn.
  6. Drapeer de artisjokken in een kom en leg de inktvisjes er mooi bovenop.

Meer recepten van onze winefluencer? Eerder maakte Elianne al spiering klaar! Neem hier een kijkje voor het recept.

Click to access the login or register cheese