fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

Drie (wijn)tips voor een kleurrijke Paastafel!

Aan welke kleuren denk jij bij Pasen? Wij van Rueda wijnen zijn gek op de kleuren groen en geel!

Niet alleen straalt de kleur geel in ons Rueda logo, ook onze wijnen gemaakt van de Verdejo- of Sauvignon blanc druif staan bekend om hun “groene smaaksensaties” zoals citrusfruit, groene appel, peer en soms een groen peperig bittertje in de afdronk. Beide kleuren zijn natuurlijk ook nog eens onlosmakelijk verbonden aan het voorjaar!

Dit jaar loopt jouw Paasweekend waarschijnlijk anders dan gedacht, maar wij hebben een aantal heerlijke tips om het lekkere lange weekend zo stralend mogelijk te laten verlopen!

Met deze drie gerechten maak jij je paastafel helemaal compleet. Het thema: geel én groen!
Bij ieder gerecht vind je uiteraard een passende wijntip.

1. Gele paascocktail

Niets is zo feestelijk als een sprankelend drankje!
Schenk deze paascocktail bijvoorbeeld als borrel, in het zonnetje in de tuin, of bij een van je paasmaaltijden. Hef het glas en proost: salud!

Benodigdheden

  • Ijsblokjes
  • 50 ml witte wijn; zoals Rueda Verdejo of Rueda Sauvignon blanc
  • 50 ml ginger ale
  • 1 citroen

Bereiding

Pak je meest feestelijke glas erbij en doe hier een paas ijsklontjes in.
Voeg hier vervolgens de wijn en ginger ale aan toe. Snijd de citroen in tweeën en gebruik een helft voor het uitpersen van citroensap. Voeg ook dit sap toe aan je cocktail. Snijd de andere helft in schijfjes, en voeg deze toe aan de rand van je glas.

Wijntip: Deze paascocktail is een frisse, lenteachtige combinatie. Gebruik hiervoor de Verdejo van Bodega Las Lunes, verkrijgbaar voor €9,99 bij Barts Wijnkoperij.

2. Omelet(rolletjes) met zalm en spinazie

Denk je aan Pasen, dan denk je aan eieren. Of ze nou op je bord liggen tijdens het paasontbijt, of als heerlijke chocola in een vrolijke wikkel. Wil je het eiergerecht dit jaar een twist geven? Maak dan eens omeletrolletjes met zalm en spinazie!

Benodigdheden

  • 2 eieren (M)
  • Pakje gerookte zalmplakken
  • 200 gram verse spinazie
  • Scheutje melk

Bereiding

Breek de eieren in een kom en voeg het scheutje melk toe. Klop de eieren vervolgens los. Was de spinazie en droog deze zo veel mogelijk met keukenpapier. Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de spinazie tot het voldoende geslonken is. Voeg het losgeklopte ei toe en bak omelet in ongeveer 5 minuten gaar. Schuif de omelet op een bord en laat even afkoelen. Beleg vervolgens met de plakken gerookte zalm. Om het mooi ter serveren kun je de omelet oprollen. Snijd dan in kleine plakjes en serveer.

Wijntip: Bij de frisse smaak van de gerookte zalm, past ook een frisse wijn. Mocht je bij dit gerecht een wijn willen serveren, kies dan voor een Rueda Sauvignon Blanc. Een heerlijk voorbeeld is de Eresma Sauvignon van Bodegas La Soterraña, verkrijgbaar voor €7,90 bij Spanjewijnland.nl.

3. Frisse salade met gele tomaat en kokos

Heerlijk als voor-, hoofd- of bijgerecht én ook nog eens gezond. Deze frisse salade is zo klaar en past helemaal bij het lekkere lenteweer en bij jouw paastafel.

Benodigdheden

  • 1 zak slamix
  • 500 gram gele trostomaatjes
  • 1 pakje kokosrasp
  • 1 komkommer
  • 200 gr radijsjes
  • (Olijf)olie
  • Peper en zout

Bereiding

Meng de sla met de kokosrasp. Snijd vervolgens de trostomaatjes in partjes en de komkommer en de radijsjes in plakjes. Meng deze. Voeg net voor het serveren een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak toe.

Wijntip: Groene gerechten vragen om een groene wijn. Kies in dit geval voor een Rueda Verdejo. Een passend voorbeeld is de Vega del Pas Rueda Verdejo, verkrijgbaar voor €5,50 bij Jos Beeres.

Click to access the login or register cheese