Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
Cata con insectos 2

D.O. Rueda pionier in wijnproeven met insecten

In de Zwitserse stad Zürich toonde D.O. Rueda innovatief te zijn door hun Spaanse witte wijnen met Aziatische insectengerechten te combineren.

D.O. Rueda heeft insecten gebruikt om de veelzijdigheid van de verdejo-druif te benadrukken. Tijdens de wijnproeverij werden de wijnen met verschillende gerechten met insecten als basis gecombineerd, waaronder sprinkhanen en wormen. De proeverij vond plaats in Zwitserland, het eerste land in Europa dat de consumptie van insecten legaliseerde.

Santiago Mora, directeur-generaal van D.O. Rueda en Sebastian Bordthauser, Duitse expert in koken van insecten, waren verantwoordelijk voor het organiseren van dit evenement. “Innovatie zijn maakt deel uit van ons DNA. Dit initiatief werd zeer goed ontvangen door de Zwitserse consumenten en benadrukte echt de veelzijdigheid van de verdejo-druif, die laat zien hoe het zelfs complexe gerechten perfect kan begeleiden. ” legt Santiago Mora uit.

De gerechten die werden gekozen om de D.O. Rueda-wijnen bij de proeverij te begeleiden, waren in Aziatische stijl zoals sprinkhanentempura geserveerd met een sesam en mango saus; groente-meelwormstoofschotel met Hoisinsaus en rijst.

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.