fbpx
Logo Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.

D.O. Rueda pionier in wijnproeven met insecten

In de Zwitserse stad Zürich toonde D.O. Rueda innovatief te zijn door hun Spaanse witte wijnen met Aziatische insectengerechten te combineren.

D.O. Rueda heeft insecten gebruikt om de veelzijdigheid van de verdejo-druif te benadrukken. Tijdens de wijnproeverij werden de wijnen met verschillende gerechten met insecten als basis gecombineerd, waaronder sprinkhanen en wormen. De proeverij vond plaats in Zwitserland, het eerste land in Europa dat de consumptie van insecten legaliseerde.

Santiago Mora, directeur-generaal van D.O. Rueda en Sebastian Bordthauser, Duitse expert in koken van insecten, waren verantwoordelijk voor het organiseren van dit evenement. “Innovatie zijn maakt deel uit van ons DNA. Dit initiatief werd zeer goed ontvangen door de Zwitserse consumenten en benadrukte echt de veelzijdigheid van de verdejo-druif, die laat zien hoe het zelfs complexe gerechten perfect kan begeleiden. ” legt Santiago Mora uit.

De gerechten die werden gekozen om de D.O. Rueda-wijnen bij de proeverij te begeleiden, waren in Aziatische stijl zoals sprinkhanentempura geserveerd met een sesam en mango saus; groente-meelwormstoofschotel met Hoisinsaus en rijst.