Rueda Wijnen
Om deze site te bezoeken moet je de minimum leeftijd hebben van 18 jaar of ouder.
Ik ben 18 jaar of ouder
Ik ben jonger dan 18
Je mag deze website helaas niet bezoeken.
rueda wijnglas in wijngaard

Openen die fles, het is World Verdejo Day!

Vandaag – vrijdag 10 juni – is het World Verdejo Day. De dag waarop we het zomerse karakter van de verdejo druif met fans over de hele wereld vieren en genieten van een extra lekker glas Verdejo. Vier met ons mee!

Een dag speciaal voor Verdejo?
Jazeker! Dat is niet alleen omdat we graag Verdejo drinken. De wijnmakers uit het Spaanse Rueda hebben deze feestdag aan hun eigen harde werk te danken. Zij laten in de jaren ’70 het wijngebied floreren tot wat het vandaag is. Sinds 1980 heeft Rueda een D.O. status. Denominación de Origen, de Spaanse officiële aanduiding voor een kwaliteitswijngebied.

Veelzijdige Verdejo in vijf stappen:
👉 Rueda Verdejo wijnen zijn fris en strak, maar hebben ook een lekker stevige bite. Karakteristiek is de krachtige geur, een vleugje groene peper, en een intense en droge smaak.
👉 De Verdejo uit Rueda gaat goed bij het eten: met name bij gerechten met vis. Toch is Rueda Verdejo ook dé terraswijn bij uitstek!
👉 Door ’s nachts te oogsten wordt de wijn in Rueda gemaakt van druiven van de allerbeste kwaliteit.
👉 Rueda Verdejo bestaat in verschillende stijlen, van stille wijn tot feestelijke bubbel.
👉Rueda Verdejo is door heel Nederland verkrijgbaar: topkwaliteit wijn voor een topprijs. Niet voor niets zijn wij Rueda drinkers nummer een!

Ode aan de wijnmaker
Vandaag brengen we niet alleen een ode aan de druif zelf, maar óók aan de meer dan 70 wijnproducenten uit Rueda die zorgen dat we overal in Nederland een Rueda Verdejo kunnen bemachtigen. Een mooie reden voor de wijnliefhebber om nog eens goed te gaan zitten voor een fris glas Rueda Verdejo.

  • Deze actie wordt georganiseerd door TOT Public Relations in opdracht van het Consejo Regulador de la DO Rueda.
  • De stemperiode loopt van 3 juli – 16 juli 2017.
  • De aanduiding van genomineerden en winnaars is definitief en onherroepelijk.
  • De longlist kwam met zorg tot stand.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Iedere natuurlijke persoon die ten tijde van de wedstrijd 18 jaar of ouder is en in Nederland verblijft, die deelneemt voor niet-commerciële doeleinden mag stemmen. Het is toegestaan om maximaal een keer per ronde te stemmen. Meerdere stemmen van eenzelfde persoon, bijvoorbeeld door middel van verschillende identiteiten, alsook elke andere toevlucht tot soortgelijke praktijken, heeft automatisch en zonder voorafgaande berichtgeving uitsluiting van de stem tot gevolg. De wedstrijd is alleen geldig in Nederland.
  • Eventuele vragen of klachten met betrekking tot de wedstrijd kunnen gemeld worden bij de organisator door het sturen van een e-mail naar het volgende e-mailadres info@totpr.nl.